Homandberg Family

Genealogi

Historielag

Historielag er som oftest en forening med medlemmer som har interesser for lokalhistorie og kulturarv.  I tillegg finnes egne slekthistorielag i mange kommuner.

Landslaget for lokalhistorie er en paraplyorganisasjon for lokalhistorielagene.  Det finnes historielag i nesten hver kommune i Norge.

Under har jeg tatt med de mest aktuelle samt lenker til disse:

Vestsoppland Slektshistorielag (VSHL) ble stiftet i 1983. Navnet Vestsoppland stammer fra den tiden vi hadde Opplandene. Først var distriktet som nå omfatter Oppland og Hedmark delt inn i Christians amt og Hedemarkens amt. Dette distriktet ble senere fylkene Oppland og Hedmark.

Valdresslekt er et av lokallagene. Her vil du kunne finne nyttig informasjon om slekt og ætter i Valdres. Sidene har lenker til en del databaser som kan være interessant og spennende lesning.

Gjøvik og Toten slektshistorielag ønsker at sidene skal være et samlingspunkt og hjelpemiddel for slektsforskning i Gjøvik,  Toten, Land og nærliggende områder.

Hadeland slektshistorielag, disse har såvidt jeg vet ikke egne hjemmesider.

Ringerike og Valdres henger nøye sammen.  Dette ser en ganske tydelig ved giftermål opp gjennom årene.  Det er derfor naturlig at jeg legger ved en lenke til Ringerike slekshistorielag.

Updated: 24. juli 2017 — 11:36

The Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Homandberg Family © 2017 Frontier Theme

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
    Facebook
  • Twitter
  • YouTube