Homandberg Family

Genealogi

Norge

Norge, Noreg, monarki i Europa. Norge ligger på den vestlige og nordlige del av Skandinaviske halvøy. Landet grenser i øst mot Sverige, Finland og Russland.

I nord, vest og sør er Norge omgitt av hav: Barentshavet i nordøst, Norskehavet i nordvest, i vest og sørvest Nordsjøen og Skagerrak i sørøst.

I tillegg omfatter landet øygruppen Svalbard og Jan Mayen i det nordlige Atlanterhavet samt tre biland: Bouvetøya i det sørlige Atlanterhavet og Peter I Øy og Dronning Maud Land i Antarktis.

Landet er langt og smalt, med en svært lang kystlinje. Norge er tynt befolket, med en befolkning på om lag 5 millioner innbyggere.

Norge er et av verdens rikeste land. Det skyldes blant annet tilgang til flere viktige energikilder som vannkraft, olje og gass. Landet har sterk industrialisering, kort avstand til viktige markeder i Vest-Europa, politisk stabilitet og en befolkning med et høyt utdanningsnivå.

Navnet Norge har norrøn opprinnelse. Den tradisjonelle forklaringen av navnet er «veien mot nord», en nyere alternativ tolkning er «veien langs de smale fjordene»

Updated: 21. juli 2017 — 10:03

The Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Homandberg Family © 2017 Frontier Theme

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
    Facebook
  • Twitter
  • YouTube